Overslaan naar content

Marketing Automation Specialist

 • Utrecht
Digital Marketing

Functieomschrijving

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging als Marketing Automation Specialist bij onze innovatieve digital marketing agency? Wij zijn Elevate Digital, pioniers in de digitale industrie, gevestigd in het bruisende hart van Utrecht. Onze creatieve omgeving wordt gedreven door een team van 30 gepassioneerde leiders en experts, allemaal gericht op het (inter)nationale succes van onze klanten. Als Marketing Automation Specialist bij Elevate Digital ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van marketingautomatiseringsstrategieën die onze klanten helpen hun marketingdoelen te bereiken. Je zult een cruciale rol spelen in het ontwerpen van effectieve marketingcampagnes over verschillende kanalen, met een sterke focus op e-mailmarketing via Klaviyo, Spotler en andere automatiseringstools.

Jouw taken
 • Ontwerpen en uitvoeren van geïntegreerde marketingautomatiseringsstrategieën die leiden tot verbeterde klantenbinding, acquisitie en omzetgroei.
 • Beheren en optimaliseren van e-mailmarketingcampagnes, inclusief segmentatie, targeting, A/B-testen en prestatieanalyse.
 • Ontwikkelen van workflows en triggers binnen Klaviyo om gepersonaliseerde klantervaringen te creëren over meerdere kanalen.
 • Samenwerken met cross-functionele teams om marketingdoelen te bereiken, inclusief contentcreatie, grafisch ontwerp, productmanagement en verkoop.
 • Analyseren van campagneprestaties en maken van datagestuurde aanbevelingen voor optimalisatie en verbetering.
 • Blijven innoveren en op de hoogte blijven van de laatste trends en technologieën in marketingautomatisering en e-mailmarketing.
 • Implementeren van slimme AI-toepassingen om processen te versnellen en efficiëntie te verbeteren.


Onze 8 beloftes naar jouInnovatieve omgeving: 


Bij Elevate Digital werk je in een innovatieve omgeving waar creativiteit en vernieuwing centraal staan. We dagen onze medewerkers constant uit om met frisse ideeën te komen en innovatieve oplossingen te bedenken voor onze klanten. Zo krijg je maandelijks 16 uur zelfstudie uren bij een fulltime dienstverband.


Groeimogelijkheden: We geloven in de groei van onze medewerkers. Bij Elevate Digital krijg je volop mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, training en certificeringen om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe hoogten te bereiken in je carrière, dit allemaal aan de hand van een persoonlijk ontwikkelingsplan.


Samenwerking en teamspirit: Bij ons werk je samen met een team van gepassioneerde en getalenteerde professionals. We geloven in teamwork en samen streven we naar succes. Je zult merken dat je wordt ondersteund door collega’s die bereid zijn kennis te delen en elkaar te helpen groeien. Daar horen natuurlijk ook leuke teamuitjes bij en een wekelijkse vrijdagmiddagborrel.


Uitdagende projecten: Bij Elevate Digital werk je aan uitdagende projecten voor bekende en uiteenlopende merken. Je hebt de mogelijkheid om samen met het team creatieve en effectieve digitale marketingcampagnes te ontwikkelen die echt impact hebben op het succes van onze klanten.


Betrokken leiderschap: Onze leiders zijn betrokken en staan altijd open voor nieuwe ideeën. Er is altijd ruimte voor proactiviteit, waardoor je ideeën kunt delen, feedback kunt krijgen en kunt bijdragen aan de groei en richting van het bedrijf.


Inspirerende werkplek: Ons kantoor in hartje Utrecht biedt een inspirerende werkplek voorzien van alle faciliteiten én meer. Een stimulerende omgeving draagt bij aan jouw creativiteit en productiviteit. Zo kun je onder andere gebruikmaken van onze eigen gym en verzorgen we dagelijks een lunch.


Bedrijfscultuur: Bij Elevate Digital heerst een open en inclusieve bedrijfscultuur waarin diversiteit wordt gewaardeerd. We zorgen voor een vriendelijke en ondersteunende sfeer waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. En ja, daar horen ook veel leuke initiatieven bij vanuit ons eventteam.


Beloningen en voordelen: We bieden competitieve salarissen en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Elevate Digital geloven we in het erkennen en belonen van hard werk en toewijding.

Vereisten

Vereiste vaardigheden en ervaring
 • Minimaal 2–3 jaar ervaring in een marketingautomatiseringsrol, bij voorkeur binnen een digitaal marketingbureau of een vergelijkbare omgeving.
 • Aantoonbare ervaring met Klaviyo, Spotler en andere marketingautomatiseringstools.
 • Uitgebreide kennis van e-mailmarketingprincipes, best practices, analytics en compliance (zoals GDPR).
 • Ervaring met het analyseren van campagnedata en het gebruik van inzichten om strategieën te verbeteren.
 • Sterke projectmanagementvaardigheden, met het vermogen om meerdere projecten tegelijk te beheren.
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, in het Nederlands en Engels.
Persoonlijke eigenschappen
 • Analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Creatief in het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen.
 • Zelfstandig met een hoog niveau van initiatief en drive.
 • Teamspeler met uitstekende interpersoonlijke vaardigheden.
 • Leergierig en bereid om voortdurend nieuwe vaardigheden en kennis op te doen.
 • Gedreven door inzet van AI en het versnellen van processen aan de hand van AI.
Ben jij er klaar voor om nieuwe stappen te zetten in je persoonlijke én professionele groei? Sluiten jouw kwaliteiten en overtuigingen perfect aan bij onze werkwijze? Word dan snel onderdeel van het Elevate Digital-team, solliciteer en kom langs op ons kantoor in hartje Utrecht. Dé centrale plek voor collega’s en klanten om (inter)nationaal te groeien.

of

Waar het team voor staat.

Groei. Wij besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Onze studio is centraal gelegen in Utrecht. Als agency worden we steeds groter. Dat betekent: veel groeimogelijkheden voor jou. Wij zijn geen hiërarchische organisatie en de lijntjes zijn kort. Kennisdeling is voor ons essentieel.

Elevate-team